Manueel Therapie

MAAK EEN AFSPRAAK

Manuele Therapie

Wat is manuele therapie?

Een fysiotherapeut die na zijn opleiding aanvullend een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd, mag zich manueel therapeut noemen. De manueel therapeut richt zich enerzijds op het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds op houding en bewegingen door deze te verbeteren. Tevens gebruikt hij – met zijn handen – een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten hiervan zijn vaak direct merkbaar: u voelt een toename van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

 

Wanneer maakt u een afspraak bij een manueel therapeut?

Manuele therapie kan uitkomst bieden als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar: gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

 

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • bewegingsklachten die bij de fysiotherapeut geen verbetering brengt

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heeft u dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

Manueel therapeut is een wettelijk beschermde titel. De beroepsgroep wordt vertegenwoordigd door de NVMT. Om de kwaliteit te kunnen blijven garanderen vindt jaarlijks verplichte her- en bijscholing plaats. Dit wordt bijgehouden in een register, namelijk het CKR (centraal kwaliteitsregister).

 

Afspraak maken voor Manuele Therapie bij Fysio 4 Den Bosch

 

Onze therapeuten Victor LautenschutzKim Beekman en Wouter Geerse, hebben hun studie Manuele Therapie afgerond en zij helpen u graag verder.

CONTACT

Wat kan ik voor u betekenen?

Laat hieronder uw bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.